(reclame)

 

14 augustus 2018
LORRIE COLLINS OVERLEDEN

The Collins Kids toen...

Ja, we weten dat uiteindelijk al onze muzikale helden het loodje zullen leggen, maar soms doet het pijn: op 4 augustus overleed op 76-jarige leeftijd de op 7 mei 1942 geboren Lawrencine May "Lorrie" Collins, de helft van The Collins Kids, de beroemdste broer-zus act uit de jaren ’50, al hebben ze nooit een hit gescoord. Toch werden ze uiteindelijk erg bekend in de rockabilly scene, initiëel door dat handjevol rockers die ze opnamen (Mercy, Whistle Bait, Hoy Hoy, Hot Rod), in YouTube tijden door hun Town Hall Party filmpjes waarop je haar twee jaar jongere broertje Lawrence “Larry” Collins, toen echt nog een kind, als een gek ziet rondspringen op de buhne met die reusachtige dubbelnek Mosrite gitaar. The Collins Kids brachten best veel uit, meer bepaald minstens 12 singles tussen 1955 (in den beginne vaak songs gebaseerd op dat broer-zus gegeven zoals Hush Money en Make Him Behave) en 1959, netjes verzameld op de Bear Family dubbel-CD Hop Skip And Jump. Lorrie groeide op de buhne uit van een kind tot een knappe jongedame, was verloofd met Ricky Nelson (haar grote, ware liefde, naar verluidt) maar huwde in 1959 op 17-jarige leeftijd plotsklaps in het geniep met (de dubbel zo oude) Stu Carnall, de manager van Johnny Cash. The Collins Kids modderden nog wat aan tot pakweg 1967, Larry zou enkele successen behalen als country componist alvorens professioneel golfer te worden, Lorrie verdween in de coulissen.

...en The Collinds Kids later!

Naarmate hun faam groeide werd de roep om een reünie steeds groter en in 1993 konden The Collins Kids niet langer nee zeggen, de start van veelvuldige verschijningen op rock ‘n’ roll festivals in de States en Europa, vaak begeleid door Deke Dickserson’s Dave & Deke Combo en dichter bij huis door onze hoogsteigen Ragtime Wranglers. Die optredens waren steevast een feest omdat The Collins Kids er nog steeds stónden in hun Nudie pakken: in de jaren ’50 waren ze nog tieners, in de jaren ’90 waren ze in de fleur van hun leven, en Larry speelde nog steeds fantastisch gitaar op die dubbelnek. En Lorrie Collins stráálde, met die kamerbrede smile, ook al haalde haar stem nooit meer het niveau van in de jaren ’50. Wat ook hielp: The Collins Kids hebben nooit nieuwe opnames gemaakt en hun reputatie is dus ook nooit bezoedeld. Lorrie Collins was al enige tijd ziek, Larry Collins trad de laatste jaren enkele malen solo op. Hun in 1991 geboren neef Dakota Collins speelt rockabilly contrabas in diverse bands.

14 augustus 2018
ROCK 'N' ROLL NIEUWS

NEDERLANDS ROCK 'N' ROLL NIEUWS


Bekende koppies in Zin!

In de augustus uitgave van Zin magazine, het in de kiosk te koop aangeboden “maandelijkse tijdschrift met toegankelijke maar diepgravende verhalen, bijzondere interviews met inspirerende mensen, karaktervolle columns, vrolijke tips en actuele achtergrond met als gemene deler de liefde voor de tweede helft van ons leven” staat een stuk over rockabilly lifestyle. Altijd fijn om rockabilly in een positief daglicht geplaatst te zien in de mainstream media! *** Op 15 november verschijnt op Rhythm Bomb de LP-versie van Hit Me Up van Slapback Johnny, en dankzij Klaas de platenbaas staat er ook een LP-versie van Close To You van Supersonics aan te komen op Tombstone Records *** The Wieners hebben een nieuw album klaar, The Wieners Play Ricky Nelson, live opgenomen in Café-Zaal Du Commerce in Valkenswaard. De officieuze presentatie is bij Dick's Picknick op 25 augustus in Slijk-Ewijk, info www.rickynelson.nl *** Omdat er in Nederland al een band genaamd The Originators blijkt te bestaan veranderen Georgina Peach & the Originators hun naam in Georgina Peach & the Savoys. Momenteel leggen ze de laatste hand aan hun debuut album dat zal gaan verschijnen op het Spaanse label El Toro.


Georgina Peach & the Savoys

EUROPEES ROCK 'N' ROLL NIEUWS

Cliff Richard kreeg op 19 juli van het Britse hooggerechtshof een schadevergoeding van £ 210.000 toegekend te betalen door de BBC voor de “serieuze en enigszins sensationele manier” waarop de openbare omroep in 2014 de politie raid op Cliff’s landgoed live versloeg. De nu 77-jarige zanger werd uiteindelijk niets ten laste gelegd. Eerder had de politie al toegezegd een schadevergoeding van £ 400.000 te betalen nadat Cliff klacht tegen hen had neergelegd *** Rhythm Bomb (D) blijft met voorsprong het actiefste rock ‘n’ roll label ter wereld met in 2018 nu reeds meer dan 60 releases! Daar komt dit najaar nog nieuw werk bij van onder meer de Rob Ryan Roadshow (D), The Hoodoo Tones (F), Shaun Young (USA) en “waarschijnlijk niet vòòr januari 2019” Nico Duportal (F), en voor 2019 hebben ze nu al 15 nieuwe releases in de steigers staan! Daarbij komen nog een aantal LP-versies van Rhythm Bomb CD’s en een aantal zwarte fifties rock ‘n’ roll compilaties op sublabel Koko Mojo (bedoeling is tot volume 21 te gaan) *** Na de vijf recente Cat Fight CD’s staan er géén nieuwe Atomicat CD’s gepland en alle toekomstige Richard Weize Archives projecten “zijn in handen gegeven van Bear Family” *** Wat vreemd is aangezien Richard Weize met zijn Richard Weize Archives net wegging bij zijn geesteskind Bear Family...

AMERIKAANS ROCK 'N' ROLL NIEUWS ('50s/ '60s)

Tommy Roe onderging op 27 juli een vierdubbele bypass operatie. De nu 76-jarige Roe kondigde op 7 februari van dit jaar zijn afscheid van de muziek aan *** In september verschijnt Bill Monroe: The Life And Music Of The Blue Grass Boy, een nieuwe 656 pagina’s tellende biografie geschreven door Tom Ewing, gitarist en leadzanger voor Bill Monroe’s Blue Grass Boys van 1986 tot Monroe’s dood in 1996. Ewing bracht in 2006 al het boek The Bill Monroe Reader uit, een gebundelde verzameling artikelen over de vader van de bluegrass muziek *** Geen Rudy “Tutti” Grayzell op de Summer Jamboree begin augustus in Italië: Grayzell werd “om gezondheidsredenen” vervangen door Matchbox zanger Graham Fenton (GB).

AMERIKAANS ROCK 'N' ROLL NIEUWS ('50s RIP's)


Links Stan Lewis toen en rechts Stan Lewis recenter

Op 14 juli overleed op 91-jarige leeftijd de op 5 juli 1927 geboren Stanley J. Lewis, in Shreveport en omgeving wijd en zijd bekend als Stan The Record Man omdat hij er in 1948 op Texas Street 728 Stan’s Record Shop opende, de eerste van wat in de loop der jaren zes platenwinkels zouden worden. Lewis, een neef van Elvis’ drummer DJ Fontana, deed er al snel groothandel, verdeling van platen en verkoop per postorder bij (kleine percentjes maken grote ventjes) en maakte automatisch de opstap naar productie en songschrijverij. Zijn eerste succes was in 1957 Susie Q van Dale Hawkins die dat nummer samen met zijn groepslid Robert Chaisson schreef over Lewis’ dochter Susan en als dank Lewis een kwart van de auteursrechten cadeau gaf, want zo ging dat in die dagen: het vierde kwart ging naar Eleanor Broadwater, de echtgenote van Nashville DJ Gene Nobles. Lewis startte in 1963 zijn eigen Jewel label op gevolgd door het Paula en het Ronn label waarop platen verschenen van onder meer Fats Domino, Big Joe Turner, John Lee Hooker, Clifton Chenier, Charles Brown, Lowel Fulson, The Five Blind Boys Of Mississippi, Memphis Slim en Lightnin’ Hopkins. In 1968 scoorde hij op Paula met Judy In Disguise van John Fred & his Playboy Band. Twee andere labels van Stan Lewis waren Susie Q Records en Gospel Jubilee Records met werk van onder meer Doug Kershaw en Ace Cannon. Lewis was met deze labels actief tot minstens midden jaren ’80 en bracht in totaal meer dan 1000 singles, LP’s, 8 tracks, cassettes en CD’s uit. In de jaren ’70 had Lewis 200 mensen in dienst en verdeelde hij 600 platenlabels. In 1999 verkocht hij zijn eigen labels aan de EMusic.com groep. In Shreveport vond van 2014 tot 2016 een muziekfestival plaats opgedragen aan Stan Lewis.

AMERIKAANS ROCK 'N' ROLL NIEUWS (NEO/ HEDENDAAGS)

Stray Cats contrabassist Lee Rocker heeft zijn villa in een ommuurd en bewaakt privédomein in Emerald Bay, Laguna Beach, California verkocht voor 8,1 miljoen dollar. Rocker en zijn echtgenote, modeontwerpster Deborah Drucker, kochten het optrekje met zicht op de oceaan, zes slaapkamers, acht badkamers, bibliotheek, opnamestudio, hometheater, fitness zaal, wijnkelder en openluchtzwembad in 1998 nieuw voor pakweg 1 miljoen dollar *** Allemaal samen: niet slecht voor een zwerfkat! *** Medisch Centrum West: Morris Everett alias Lil’ Mo van Lil’ Mo & the Dynaflows en Lil’ Mo’s Unholy IV gaat in en uit het ziekenhuis, recentst voor een operatie aan zijn linker rotator cuff, in het Nederlands het rotatorenmanchet, de spieren van de zogenaamde schoudergordel die het kapsel rondom het schoudergewricht op spanning houden.

De beste wensen aan Morris Everett!

19 juli 2018
ROCK 'N' ROLL NIEUWS

NEDERLANDS ROCK 'N' ROLL NIEUWS

De Haagse rock ‘n’ roll band The Clarks fungeerde vijf weken lang als huisband tijdens het RTL TV-programma Voetbal International: Oranje Blijft Thuis *** Drummer Frans van Esch van The Explosion Rockets brak bij het fietsen zijn onderbeen en werd tijdelijk vervangen door hun oude drummer Piet Krol, nu bij The Rocking Coasters. Opvallend: Frans was gezeten in een rolstoel aanwezig bij een aantal optredens met Piet.

BELGISCH ROCK 'N' ROLL NIEUWS

Lien De Greef viert de 15de verjaardag van Lady Linn & her Magnificent Seven met de opname van een nieuw album met een heuse big band. De release is voorzien voor eind oktober gevolgd door een theatertour *** In juli en augustus een aantal data van de partij op een artiesten revue in Blankenberge: Ray Lewis, “voormalig leadzanger van The Drifters”. Dat klopt, namelijk van 1978 tot 1983 als vervanger van Johnny Moore en sinds 1986 met diverse Drifters splintergroepen. Lewis treedt ook nu nog steeds op met een band die luistert naar de naam Still Drifting *** En nee, we gaan die data niét in onze Be There © zetten…

EUROPEES ROCK 'N' ROLL NIEUWS


Links: als Buddy Britten, de 'Britse Buddy Holly'
Rechts: als schrijver Geoffrey Glover-Wright

Reeds overleden vorig jaar in oktober maar nu pas bekend geraakt: Buddy Britten, begin jaren ’60 in Engeland gelanceerd als de Britse Buddy Holly die van 1962 tot 1965 minstens 10 singles uitbracht, het merendeel met zijn band The Regents. Vanaf de jaren ’70 zou hij onder de naam Geoffrey Glover-Wright meer succes oogsten als schrijver van SF romans en thrillers. Britten trad opnieuw op en wij zagen hem voor het laatst op een affiche in 2014 op de 9de British Rock ‘n’ Roll Heritage Show in de Borderline in Londen. In 2013 verscheen van hem op RPM Records de verzamel-CD Long Gone Baby: Complete Singles 1962-1967 met 27 tracks *** Je hebt weekenders met grote namen en je hebt weekenders met grote namen, maar de Rockin’ Race Jamboree trekt voor zijn 25ste editie waarlijk alle registers open: van 7 tot 10 februari 2019 kan u in Torremolinos, Spanje gaan supporteren voor onder meer The Blasters, The Planet Rockers, The Paladins, Los Straitjackets, JD McPherson, Deke Dickerson, Dale Watson, The Phantom Surfers, Eddie Angel’s Guitar Party (allemaal USA), Dave Phillips & the Hot Rod Gang (GB), Hot Boogie Chillun (D) en Smokestack Lightnin’ (D). Fifties artiesten van dienst zijn Mr Rock ‘n’ Roll Guitar Johnny Knight en de Argentijnse rock ‘n’ roll pionier Johnny Tedesco, de Nederlandse eer wordt verdedigd door Dry Riverbed Trio en voor België gaan Walter Broes & the Mercenaries de Spanjolen een poepje laten ruiken. Info: www.rockinrace.com *** Maar aan alles komt ook een einde: de 100ste editie van de Rock ’n‘ Roll Jamboree in Haneenlinna (FIN) eind juni was gelijk ook de laatste. Trivia: welke band was headliner op de allereerste Jamboree in 1987 en sloot af op de 100ste Jamboree? Frenzy (GB)! *** Geen Red Hot Rockets (GB) op de Rockabilly Swamp in augustus in De Mortel wegens gesplit. Organisatoren John en Lucy Schuurmans vervingen hen door Hellbilly Hookerpunch *** Waar mensen zich zoal mee bezighouden: op 23 juni vestigde www.jiveswing.com in Bletchley Park bij Milton Keynes (GB) het officiële Guinness wereldrecord voor ‘s werelds grootste swingdans les door 391 koppels te leren dansen op live muziek van The Jive Aces *** Dit record is niet te verwarren met het Guinness wereldrecord voor de grootste swingdans dat op 30 april 2015 in Amerika werd gevestigd met 1184 deelnemers *** Overleden begin juli: Paul Owen alias Paul O alias Paul Dawkins, eerst bij The Kingbeats (GB) en daarna bekender als frontman van The Rough Diamonds begin jaren ‘90. Dawkins raakte na een ongeval verlamd en eindigde in een rolstoel wat hem niet belette 100 % rock ‘n’ roll te blijven, niet langer als performer maar wel als DJ en als vader van Danny Dawkins, eerst gitarist bij The Caezars en momenteel bij garage surf band Thee DB3 *** We worden oud: wij herinneren ons The Rough Diamonds nog op Hemsby waar papa Paul toen rondliep met de kleine Danny op zijn arm…

Paul O toen...

AMERIKAANS ROCK 'N' ROLL NIEUWS ('50s/ '60s)

De nu 82-jarige Matt Lucas (I’m Movin’ On, 1963) brengt na zeven huwelijken en vijf hartaanvallen een nieuwe CD uit getiteld Matt Gets Blue met opnames stammend uit de tijdspanne 1970-2017 met gastbijdragen van gitarist James Burton en mondharmonicamens Charlie Musselwhite. De CD wordt door de platenfirma gratis aangeboden via download maar we hebben hem nog niet durven beluisteren… *** Hoogtepunt van de 16de editie van Doo Wop: The Sounds Of The City op 14 april jongstleden in het Zeiterion Theatre in New Bedford, Providence, Rhode Island: “het eerste optreden in 22 jaar van The Del Vikings met originele groepsleden Ritzy Lee (nu 80 jaar, Lee kwam bij The Del Vikings in 1959 en trad voor het laatst op in 1996), Doug White (76 jaar, kwam bij The Del Vikings in 1960 en trad voor het laatst op in 1996) en Joe Lopes (lid van 1955 tot 1958)” en voor het eerst in 45 jaar met groepsleden uit de jaren ’50 en ’60, met name de nu 65-jarige Terry Young die in 1969 bij The Del Vikings kwam en voor het laatst optrad in 1973. Deze vier Del Vikings werden aangevuld met een nieuw groepslid, Jason Powell. De vier oudste Del Vikings hier stonden nooit eerder samen op één podium en de laatste keer dat drie van hen samen zongen was 45 jaar geleden! Op de setlist: allemaal eigen nummers als Come Go With Me, Whispering Bells, I’m Spinning, Cool Shake, Sunday Kind Of Love, Come Along With Me, Bring Back Your Heart, The Sun en Kiss Me. Joe Lopes zong gezeten in een rolstoel *** Ook op de affiche aldaar: La La Brooks van The Crystals, The Orlons met originele groepsleden Stephen Caldwell en Jean Brickley en The Mystics met originele groepsleden Phil Cracolici en George Galfo *** Ook symptomatisch: Carl Mann die zijn optreden op Viva Las Vegas al zittend deed ***


Big Jay toen...

Maar nog steeds rockend is Big Jay McNeely die zijn 91ste verjaardag vierde met een optreden in Joe’s American Bar & Grill in Burbank. McNeely moest het podium opgedragen worden maar eenmaal op dat podium liet hij zien dat hij nog steeds kan zingen en saxofoon spelen als de besten, opmerkelijk – of juist niet natuurlijk – als je weet dat hij zijn platendebuut maakte in 1949 en al meer dan 75 jaar op die sax toetert. Op piano in zijn begeleidingsband: voormalig Rollin’ Rock pianist Steve F’Dor ***


...en Big Jay nu!

Nooit eerder uitgebracht: Live From The Don Owens Show, TV-opnames van eind jaren ’50 van The Bluegrass Champs, zijnde vier leden van de familie countryband van Pop Stoneman namelijk Scott Stoneman op fiddle, Jimmy Stoneman op contrabas, Donna Stoneman op mandoline en Van Stoneman op ritmegitaar, samen goed voor een hybride mix van bluegrass, country en rockabilly *** Ere gaste op de 14de Rock That Swing weekender eind februari 2019 in München: de nu 95-jarige (!) danseres Jean Veloz. En voor wie denkt dat het lindy hop icoon dat al in 1944 in dansfilmpjes te zien was op die gezegende leeftijd niet meer uit de voeten kan: tik haar naam in op YouTube en sta verbaasd.

AMERIKAANS ROCK 'N' ROLL NIEUWS ('50s RIP's)

Vanaf een bepaalde leeftijdsgrens heeft élke zwarte artiest roots in de gospel en de doo-wop, alleen vergt het soms enige tijd alvorens wij die roots ontdekken, en daarom melden we u nu pas het overlijden op 6 oktober 2017 na een hartaanval van de op 27 maart 1941 geboren Walter “Bunny” Sigler die dezelfde Bunny Sigler blijkt die in 1959 zijn debuutsingle Family Dance uitbracht, een zwarte rocker die een pure Long Tall Sally kopie is. Sigler bracht nog diverse singles uit in diverse genres - wij onthouden geslaagde medleys van Let The Good Times Roll/ Feel So Good en You’re So Fine/ Lovey Dovey (2 x 1967) - alvorens in de jaren ’70 en ’80 zijn ster te zien rijzen als soul-, disco- en funkzanger *** Van hetzelfde laken een glitterpak met olifantenpijpen: het verscheiden op 5 november 2017 van de op 24 april 1945 geboren Robert Peebles, bekend onder zijn artiestennaam Robert Knight. Knight begon zijn carrière eind ’50 begin ’60 bij doo-wop groep The Paramounts met wie hij twee singles uitbracht, Congratulations/ Why Do You Have To Go (1960) en When You Dance/ You're Seventeen (1961). Zijn solosingles Because/ Dance Only With Me (1961) en Free Me (gecoverd door Johnny Preston)/ The Other Half Of Man resorteren dan weer eerder onder de popcorn, doch Knight liet de muziek achter zich om zich toe te leggen op zijn scheikunde studie aan de Vanderbilt universiteit in Nashville, Tennessee. Midden jaren ’60 dook hij opnieuw op en in 1967 scoorde hij een Amerikaanse Top 20 pop hit met Everlasting Love, gevolgd door de hits Blessed Are The Lonely en Isn't It Lonely Together. In Engeland werd zijn Love On A Mountain Top zo populair in de northern soul scene dat het nummer nationaal werd uitgebracht en een Top 10 hit werd, en in het kielzog daarvan werd ook Everlasting Love in Engeland een hit. Eind jaren ’70 stopte hij met de muziek om te gaan werken hij als labotechnicus aan de universiteit *** Een doo-wop icoon is ons ontvallen: op 29 juni overleed op 80-jarige leeftijd de op 6 november 1937 geboren Eugene Pitt, in 1959 oprichtend lid en in 2018 nog steeds leadzanger van The Jive Five die in 1961 een doo-wop klassieker scoorden met hun debuutsingle My True Story. The Jive Five brachten tot 1968 meer dan 20 singles uit en zijn eigenlijk altijd blijven bestaan ***


Tab Hunter ravottend met Natalie Wood...


Tab Hunter op recentere datum

Op 8 juli overleed jaren ’50 tiener idool Tab Hunter (echte naam: Arthur Andrew Kelm), in de eerste plaats acteur (tussen 1950 en 1992 was hij te zien in meer dan 45 films, onze favorieten zijn Track Of The Cat (1954, met Robert Mitchum), beach vehikel Ride The Wild Surf (1964) en science fiction epos City Under The Sea alias War Gods Of The Deep uit 1965 met Vincent Price) maar succesvoller als zanger: met de ballade Young Love haalde hij in 1957 de eerste plaats in de Billboard Hot 100 (Hunter knikkerde Elvis’ Too Much van de toppositie) én in Engeland, goed voor goud voor 1 miljoen verkochte singles. Young Love en de drie volgende singles (let op zijn popversie van Red Sails In The Sunset en zijn cover van Charlie Gracie’s Ninety-Nine Ways) verschenen op Dot Records en daar was filmstudio Warner Bros die Hunter onder contract had zo boos over dat studiobaas Jack Warner speciaal voor hem het Warner Bros platenlabel oprichtte! Eind jaren ’60 woonde Hunter een poosje in Zuid-Frankrijk waar hij spaghetti westerns draaide, in 1981 was hij te zien in John Waters’ cult klassieker Polyester en een jaar later speelde en zong hij in Grease 2. In 2005 verscheen zijn autobiografie Tab Hunter Confidential: The Making Of A Movie Star waarin hij de geruchten bevestigde dat hij gay was: zijn in de jaren ’50 in de pers breed uitgesmeerde romance met actrice Natalie Wood was helemaal fake, in realiteit is hij nooit gehuwd en had hij onder meer een korte relatie met acteur Anthony Perkins. Tab Hunter die een ster heeft ter hoogte van Hollywood Boulevard 6320 zou op 11 juli 87 jaar zijn geworden.

AMERIKAANS ROCK 'N' ROLL NIEUWS (NEO/ HEDENDAAGS)


drummer Nick Knox van The Cramps

Op 15 juni overleed op 60-jarige leeftijd de op 26 maart 1958 geboren Nicholas George Stephanoff, beter bekend als Nick Knox, drummer van The Cramps van 1977 (hij verving Miriam Linna) tot 1991 en daarmee de Cramps drummer met de langste staat van dienst: Knox speelde op hun eerste vier studioplaten zijnde Songs The Lord Taught Us (1980), Psychedelic Jungle (1981), A Date With Elvis (1986) en Stay Sick (1990) en op de live platen Smell Of Female (1983) en Rockin’ ‘n’ Reelin’ In Auckland, New Zealand XXX i (1986). Na 1991 verdween hij van de rock ‘n’ roll radar, in recentere tijden dook hij opnieuw op als "senior adviseur" van punk band Archie & the Bunkers en als dusdanig tussenpersoon tussen die band en platenlabel Norton Records dat in 2017 een single van hen uitbracht. Van de klassieke Cramps bezetting leeft enkel bassiste Poison Ivy nog: gitarist Bryan Gregory overleed in 2001, zanger Lux Interior in 2009 *** En Norton Records is – de wereld is klein – dan weer het label van Miriam Linna *** Die Amerikaanse rock ‘n’ roll weekenders op cruise schepen blijven er toch geweldig uitzien: van 18 tot 21 oktober kan u feest vieren van Long Beach, California tot Ensenada, Mexico en terug in het gezelschap van onder meer Si Cranstoun (GB), Ruby Ann (P), Big Sandy, Los Straitjackets en Kim Lenz op de Baja Bop Cruise *** Een kwestie van niet uit de boot te vallen, hahaha… *** Met spoed onder het mes voor een hartoverbrugging na een hartaanval: Ashley Kingman, de Britse gitarist die na een kwart eeuw dienst de laatste originele Fly-Rite Boy van Big Sandy is. Oorzaak: te veel roken… Kingman stelt het goed na de operatie maar de Europese tour van Big Sandy is afgelast *** Deke Dickerson is zes weken out na een operatie aan zijn rechterhand voor carpale tunnel syndroom, een neurologische aandoening veroorzaakt door het zwellen van het weefsel in en rondom de carpale tunnel gevormd door polsbotten en bindweefsel die de voorarm verbindt met de handpalm. Symptomen zijn tintelingen, pijn, krachtverlies en verminderd gevoel in de hand, uiteraard niet ideaal voor een gitarist. Vorig jaar werd hij daarvoor al aan zijn linkerhand geopereerd, een definitieve behandeling waarmee 90% van de patiënten geneest *** En het houdt niet op: ook Morris Everet alias Lil’ Moe van Lil’ Moe & the Dynaflows en Lil’ Mo’s Unholy IV gaat in en uit het ziekenhuis, recentst voor een operatie aan…? *** Een nieuw seizoen, een nieuwe Delta Bombers drummer: drumleraar en fitness leraar Micah Malcolm die in Vegas al in drie, vier andere bands speelt vervangt Kirk Highberger die sinds 2015 deel uitmaakte van de band. Opvallend: Malcolm heeft géén baard! *** En Delta Bombers zanger Chris Moinichen die gestopt is met drinken: de wonderen zijn de wereld nog niet uit…

ELVIS NIEUWS & GOSSIP


De comeback van The Elvis '68 Comeback Special! (foto: NBC/ Getty Images)

Op 3 december 2018 is het exact 50 jaar geleden dat de ’68 Comeback Special werd uitgezonden op de Amerikaanse TV en daarom wordt dat concert op 16 augustus op groot scherm vertoond in Graceland in aanwezigheid van producer Steve Binder die een boek klaar heeft over die show. De ’68 Comeback Special wordt die avond simultaan vertoon in meer dan 300 Amerikaanse bioscopen en bij ons wordt het concert dankzij de ElvisMatters club op donderdag 16 augustus om 19u45 eenmalig vertoond in de Nederlandse en Belgische bioscopen van de Kinepolis groep *** Op 30 juni ging in The Broadway Playhouse in Chicago Heartbreak Hotel in première, een nieuwe musical van de hand van het team achter de Million Dollar Quartet hitmusical. Heartbreak Hotel volgt het verhaal van Elvis in de eerste 18 maanden van zijn carrière via songs als That’s All Right, Blue Suede Shoes, Shake Rattle And Roll en uiteraard Heartbreak Hotel. De musical loopt alvast tot 9 september *** Sony Music brengt op 10 augustus het album Where No One Stands Alone uit met 14 Elvis gospels voorzien van nieuwe muziek en nieuwe backing vocals door Darlene Love, Cissy Houston van The Sweet Inspirations, Terry Blackwood, Armond Morales en Jim Murray van The Imperials, en Bill Baize, Ed Hill en Larry Strickland van The Stamps Quartet. Het titelnummer Where No One Stands Alone is een door de wonderen der techniek nieuw gecreëerd duet tussen Elvis en dochter Lisa Marie Presley, de eerste keer in bijna 10 jaar dat Lisa Marie betrokken is bij een opnameproject van Elvis. Er verschijnt ook een gelimiteerde luxe editie met het album op CD, LP én muziekcassette (!) en als bonus een door Lisa Marie Presley gesigneerde lithografie. De LP verschijnt ook op blauw vinyl *** Op 29 juni overleed in Manhattan op 85-jarige leeftijd danseres Liliane Montevecchi, geboren op 13 oktober 1932 in Parijs. Montevecchi studeerde samen met Marilyn Monroe aan de Actors Studio in New York en was te zien in verschillende films waaronder King Creole (1958) – zij is de nachtclub danseres die het nummer Banana zingt. Van 1964 tot 1972 danste ze bij de Folies Bergère in Las Vegas, van 1972 tot 1978 bij de Folies Bergère in Parijs. Montevecchi was nog steeds actief in musical, theater, cabaret en films zoals Wall Street (1987) en How To Lose A Guy In 10 Days (2003) en trad op tot 2016 *** Op 5 juli overleed RCA recording engineer Jim Malloy die in Nashville onder producer Falton Jarvis voor Elvis werkte aan de How Great Thou Art (1966), Guitar Man (1967), Clambake (1967) en You'll Never Walk Alone (1967) sessies. Malloy werkte ook voor onder meer Chet Atkins, Duane Eddy, Johnny Cash en Eddy Arnold. Hij werd zes keer genomineerd voor een Grammy Award, onder meer voor zijn werk aan How Great Thou Art. Vanaf 1968 werd hij bij RCA Nashville opgevolgd door Al Pachucki *** Ook, euh, dood: het reuzenrad waar Elvis in 1964 in zat in de film Roustabout. Voor de filmopnames werd een complete kermis opgebouwd in Thousand Oaks, California waarvan het reuzenrad terechtkwam in Hawaii om uiteindelijk in 1999 verscheept te worden naar Semaphore, Port Adelaide in Australië. Het rad waarvan de zeteltjes reeds enkele jaren geleden werden vervangen is nu definitief gesloten wegens in te slechte staat om nog te voldoen aan de huidige veiligheidsnormen en wordt wellicht afgebroken.

Lees hier de oudere nieuwsberichten

Terug naar de voorpagina