(reclame)

 

2020

T-MEN & MISS ELLA
Hilvarenbeek, 29 decemberi 2019

Verslag: Jiving Walter/ foto's: Anne-Mie

Je ziet het tegenwoordig overal, de kerstverlichting die mensen nu aan de gevels van hun woning aanbrengen. Kleurrijk en soms overdadig, weer een Amerikaanse gewoonte die van over de oceaan naar onze gewesten is overgewaaid. Hetzelfde met kerstmutsen, pullovers met Rudolf en de kerstman, de zogenaamde ‘foute trui'. Zoiets zag je hier 20 jaar geleden nauwelijks. Ik vind het wel gezellig, het is net alsof mensen de joelfeesten vuriger willen beleven. Deze feestelijkheden verkorten de reistijd als ik naar een rock ‘n’ roll optreden heenbol, ditmaal naar een optreden van de jive groep T-Men & Miss Ella in tapperij De Gouden Carolus in Hilvarenbeek. Alleen de naam van de herberg klinkt al stemmig, en dat is ze ook, een gezellige bruine kroeg, knapperende haard, houten vloer, foto’s uit lang vervlogen tijden, houten steunpalen, vintage metalen wandplaten, aardewerken tapkranen enz... alleen de 'vrouwentongen bloempotten' ontbreken nog op de richel.

We waren vroeg op onze bestemming met de vrees dat we anders geen plaats zouden hebben, maar die ongerustheid was ongegrond. We zaten er een uur op voorhand gans alleen maar allengs dwarrelden groepjes mensen binnen en geraakte de ruimte goed bevolkt. Logisch,The T-Men & Miss Ella speelden immers op eigen terrein. Het is een onvervalste jiveband die reeds sedert jaren welgeslaagde concerten ten berde brengt. De sfeer zat er al dadelijk in met liedjes als Seventeen, een vrolijke swinger van Boyd Bennett, Rock Me Baby dat ik ken van Ray Collins’ Hot-Club, het slow rocknummer Talk To Me, Stop Look And Listen (niet de versie van Elvis), I'll Wait For You (niet de versie van Andy Williams doch een slow jazz nummer) en de zwoele blues Now That I'm Free.Miss Ella heeft een krachtige stem en werd begeleid door vier blazers en natuurlijk The T-Men die het beste van hun kunnen weergaven. Men mag ze gerust bij de topbands van de Benelux rekenen. Wanneer nodigt Radio Modern deze band nu eens uit om in België een muziekopvoering te geven?

Omdat we nu minder in Nederland uitgaan wegens voldoende treffens in Vlaanderen was het weerzien van enkele bekenden heel hartelijk. Ik zag daar onze vriend At Koning (DJ At’s Crazy Record Hop) en een nog steeds goed uitziende vrouw die beweerde haar mooi voorkomen goed te onderhouden wegens gebrek aan een man. Ik vraag me dan wel af waarom wij allemaal getrouwd zijn. In de gelagzaal ervoer ik echt de kerstuitstraling, vriendelijke mensen ook achter de toog. Een Engelsman nodigde me uit met zijn gade te dansen, iets wat ik natuurlijk niet weigerde, maar vele vrouwen voelen zich altijd onzeker. Een keurige heer stelt deze dames gerust en benadrukt dan dat het niet zozeer om de danspasjes handelt maar om de feestpret. Bij het buitenwandelen uit de kneip viel me de fraai beschenen kerktoren van het dorp op en de daarbij behorende vredige stemming. Mijn maag knorde ondertussen en een warme frietetuut (nvdr: puntzak met patat) met een curryworst kon er nog altijd bij. Voor iedereen een gelukkig nieuwjaar met veel rock ‘n’ roll!


T-Men & Miss Ella...


Lees hier de oudere Rockin' Lifestyle verslagen

Terug naar de voorpagina