(reclame)

 

17 augustus 2019
ROCK 'N' ROLL NIEUWS

NEDERLANDS NIEUWS

Komend seizoen spelen The Wieners in maar liefst 54 theaters! Zie de volledige agenda op www.thewieners.nl *** Nieuwe bands, laat ze maar komen: Junior & his Texas Hi Flyers bestaan uit Junior Marvel (zang, ritmegitaar), Ron Wouters (contrabas) en Iwan Rommers (gitaar) en die laatste hebben wij niet meer gezien sinds The Shuttlecocks (een halve eeuw geleden. Ze geven hun debuutoptreden op zaterdag 9 november tijdens de Rockin' Bowling, een nieuw event van de organisators van Rockin' At The Drive-In Barn *** 69 Automobile, de tweede van Supersonics en reeds enige tijd uit op vinyl, is nu ook beschikbaar op CD. Recensie: zodra we'm beu gehoord zijn, wat nog eventjes kan duren.

BELGISCH ROCK 'N' ROLL NIEUWS

Aan alles komt een eind: The Big Time Bossmen speelden op 21 juni in Gent hun afscheidsoptreden "wegens nieuwe hoofdstukken in de levens van de groepsleden” *** Nieuwe CD’s, laat ze maar komen: On the Back Porch is het 7-track debuut van Belle Starr & the Boot Jacks *** Veertien jaar na hun titelloze debuut uit 2005 en zeven jaar na Rivers And Coastlines: The Ride uit 2013 brengt het Griekse surflabel Green Cookie in december plotsklaps een vinylversie uit van dat debuut. Gaan ze dan terug spelen of zo? U zal er wel snel bij moeten zijn: er worden slechts 200 stuks geperst waarvan slechts de helft te koop is via Green Cookie. Wie de andere 100 krijgt is ons niet duidelijk *** Gespot in de studio: het comebackende Hètten Dès. Bedoeling is een videoclip op te nemen voor YouTube en bij voldoende belangstelling volgt een nieuw album *** Moonshine Reunion bestaat 15 jaar en viert dat met een gloednieuwe vinylsingle op het Spaanse label Sleazy Records en een jubileumconcert op zondag 10 november on OC De Djoelen in Oud-Turnhout. Verwacht u aan een hele stoet speciale gasten *** Overigens: een dikke proficiat aan Moonshine Reunion gitarist Johan De Brabander die op 11 augustus de Dodentocht van Bornem aflegde, goed voor 100 km stappen. Wan deed er 20 uur en 50 minuten over, een gemiddelde van 4,8 km/uur *** Kan tellen: de derde editie van het gratis Retro Sur Mer festival in trok volgens de krant verspreid over drie dagen maar liefst 45.000 bezoekers!

EUROPEES ROCK 'N' ROLL NIEUWS

Op 8 maart overleed in Frankrijk de op 26 maart 1921 geboren chansonnier Jacques Bodoin die vooral bekend wed met zijn komische plaatjes en daarbij mocht een parodie op de twist niet ontbreken: Quatre Fois Deux Twist uit 1963. Zijn discografie vermeldt ook nog een single getiteld Twisto maar die hebben wij nog nooit gehoord. In 1966 speelde hij de operazanger in de Franse filmklassieker La Grande Vadrouille. Hij overleed drie weken vòòr zijn 98ste verjaardag *** Zetten we net dat mooie stukje over de comeback van de Life Club (D) op onze site, krijgen we door dat ze er al weer mee stoppen. Uit de mail van de promotor: “Ik stop met alle activiteiten en evenementen omdat ik tot nu toe te veel geld heb verloren. Eén partner is ook gestopt en nu is de portemonnee leeg. Ik heb mijn best gedaan maar de tijden zijn veranderd en ik wil niet mijn financiële ondergang tegemoet gaan” *** Teken des politiek correcte tijden: de Rockabilly Rave (GB), Viva Las Vegas, Viva East (USA), de Rhythm Riot (GB), de Atomic Weekender (GB) en de Rockin’ Race Jambore (E) doen een gezamenlijke oproep om geen rebel vlaggen meer te dragen op hun festivals: “we begrijpen dat de geconfedereerde vlag (de vlag van de geconfedereerde staten van Amerika ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog van 1861 tot 1865 tussen de noordelijke en de zuidelijke staten) gedurende vele jaren door een aantal mensen werd geadopteerd als een symbool voor rockabilly en rootsmuziek. We begrijpen echter evenzeer dat diezelfde vlag mogelijk als beledigend kan worden ervaren en op de FBI lijst van haatsymbolen staat. In dit kader oordelen wij dat er geen noodzaak is om die vlag te tonen op onze festivals en weekenders die mensen van over de hele wereld verenigen in hun passie voor muziek en lifestyle. Wij vragen u dan ook geen geconfedereerde vlaggen en andere vlaggen en symbolen die als beledigend kunnen worden ervaren te dragen op onze festivals” *** Armen met rebelvlaggen erop getattoeëerd hoeven voorlopig nog niet afgezaagd te worden *** En hoe moet het nu met The Dukes Of Hazzard?

AMERIKAANS ROCK 'N' ROLL NIEUWS ('50s/'60s)


Art Adams op de Nashville Boogie Weekender in 2015

Art Adams meldt dat zijn gig op de Nashville Boogie Weekender in mei zijn afscheidsoptreden was *** Al speelt ie eind dit jaar op de Wildest Cats In Town kerstweekender (die traditioneel plaats vindt eind november) zijn "Britse afscheidsoptreden" *** Freddy Cannon heeft zijn gig op Viva Las Vegas in april afgezegd om gezondheidsredenen. Hij werd vervangen voor The Coasters featuring de allerlaatste originele Coaster, de nu 86-jarige Leon Hughes *** En Freddy Cannon was al de vervanger voor Wanda Jackson die reeds eerder had afgezegd om gezondheidsredenen... *** Minder goed op Viva Las Vegas waren doo-wop groep The Majors die slechts één eigen nummer brachten, A Wonderful Dream uit 1962 *** Maar de grote "ontdekking" van deze Viva Las Vegas was de 80-jarige Hal "Holiday" Schneider alias de Joker van Three Aces And A Joker die beide kantjes zong van hun enige single, Sleigh Bell Rock/ Booze Party uit 1960, begeleid door Big Sandy's Fly-Rite Boys die Booze Party coverden op hun LP Big Sandy Presents The Fly-Rite Boys uit 1998 *** Op 19 oktober gaat in Amerika de TV-film Patsy & Loretta in première over countryzangeressen Patsy Cline en Loretta Lynn. Beide artiesten hadden al hun eigen biopic: Coal Miner's Daughter uit 1980 en Sweet Dreams uit 1985. Cline kwam in 1963 om het leven in een vliegtuigongeval, Lynn is nu 87 jaar maar heeft niet meer opgetreden sinds een beroerte in mei 2017 *** Bekijk de trailer hier.

Op 9 maart werd Barbie 60 jaar! De pop werd "uitgevonden" door de Amerikaanse zakenvrouw Ruth Handler die de pop baseerde op een Duitse pop die Bild Lilli heette. Ze zag haar dochter Barbara spelen met poppen die ze de rol van volwassenen toebedeelde en dat bracht haar op het idee van een pop met het lichaam van een volwassene, een idee dat ze doorspeelde aan haar echtgenoot Elliot Handler, mede-oprichter van het speelgoed bedrijf Mattel dat er evenwel niks in zag. Tijdens een vakantie in Duitsland in 1956 zag Ruth Handler daar de Bild Lillie pop met het lichaam van een volwassene die er een jaar eerder was gelanceerd en er werd verkocht met aparte sets kleertjes. Mattel raakte nu toch geïnteresseerd en ontwierp een gelijkaardige pop die op 9 maart 1959 werd voorgesteld op de speelgoedbeurs van New York. Barbie's boyfriend Ken volgde in 1961 en Mattel verkocht sindsdien meer dan 1 miljard Barbies in meer dan 150 landen *** Rock 'n' Roll! *** Een Barbie kostte in 1959 trouwens drie dollar *** En de vinylsingle wordt dit jaar 70 jaar oud! De eerste 45 toeren singles, het door RCA Victor geïntroduceerde muziekformaat dat de grote dikke breekbare 78 toeren platen zou gaan vervangen, werden geperst in december 1948 (de allereerste persing in de Sherman Avenue plant in Indianapolis was naar verluidt op 7 december 1948 het kinderverhaaltje op klassieke muziek RCA Victor 47-0146 Pee-Wee The Piccolo verteld door ene Paul Wing op muziek van het orkest van Russ Cage) en waren te koop vanaf 31 maart 1949. Het verhaal dat Texarkana Baby/ Bouquet Of Roses van countryzanger Eddy Arnold de allereerste single is die uitkwam klopt echter niet en is wellicht gebaseerd op het feit dat die single het catalogusnummer 48-0001 draagt, al is er nooit een single gevonden met het nummer 48-0000. Het verhaal klopt niet omdat er die 31ste maart maar liefst 104 singles verschenen, kwestie van ook iets te draaien te hebben op de gloednieuwe platendraaiers voor 45 toeren. Opvallend is dat die singles oorspronkelijk in een verschillende kleur vinyl werden geperst naargelang het genre, en er waren zeven verschillende kleuren die dus voor zeven genres stonden: groen vinyl voor country, kersenrood (oranje) vinyl met een grijs label voor "blues & rhythm" (de eerste bluessingle was That's All Right/ Crudup After Hours, dezelfde That's All Right die zes jaar later Elvis' eerste Sun Single werd), zwart vinyl met een blauw label voor "populaire muziek", rood vinyl voor klassieke muziek, middernachtsblauw vinyl voor "populair klassiek', hemelsblauw vinyl met een zwart label voor "internationale muziek" en geel vinyl met een blauw label voor kinderplaten. Van dat gekleurd vinyl werd binnen de kortste keren afgestapt ***

That's All Right!

Bear Family (D) blijft de kampioen: op 4 oktober verschijnt Fats Domino: I've Been Around, The Complete Imperial And ABC-Paramount Recordings, goed voor 312 tracks op 12 CD’s stampende vol onuitgegeven alternatieve uitvoeringen, undubbed en unedited masters, overdubs, backing tracks, bekende nummers op de tragere snelheid waarin ze werden opgenomen (de tapes van nogal wat Fats Domino spul werden wat versneld om snediger te klinken), nummers van artiesten als Big Joe Turner, Lloyd Price en Smiley Lewis met Fats als sessiemuzikant, en nummers van artiesten die Fats imiteerden. De doos bevat ook een gebonden boek van 240 pagina’s met onuitgegeven foto’s en een DVD met de documentaire The Big beat: Fats Domino And The Birth Of Rock 'n' Roll uit 2016 in de gewone versie en een langere director's cut. Het geheel vervangt de Fats Domino box uit 1993 die "slechts" acht CD’s en een boek van 60 pagina’s bevatte en is goed voor drie kg. Fats.

AMERIKAANS ROCK 'N' ROLL NIEUWS ('50s RIP's)


Adams oud en nieuw...

Op 3 maart overleed de op 6 maart 1940 geboren Willie Murray Adams alias rockabilly Billy Adams, bekendste opnames Rock Pretty Mama (1955) en You Gotta Have A Duck Tail (1958). Tot 1965 bracht hij een twaalftal singles uit, na de muziek werd hij in 1965 predikant. In 1998 nam hij in de Sun studio een comeback-CD op die in het jaar 2000 verscheen onder de titel Legacy. Twee jaar later maakte hij in oktober 2002 zijn Europees debuut op Hemsby 29 (gevolgd door optredens op onder meer Viva Las Vegas en Americana (Zijn verzamelde fifties werk vindt u op de in 2002 op Castle Music (verschenen CD Rockin’ Thru the Years 1955–2002. Billy Adams werd 79 jaar.

AMERIKAANS ROCK 'N' ROLL NIEUWS (NEO/ HEDENDAAGS)

Geinige merchandise: The Delta Bombers brengen in samenwerking met Shiner Gold Pomade hun eigen Bomber Gold Pomade en als baardmensen uiteraard ook hun eigen Bomber Gold Beard-Aide uit, beide geurend naar… bourbon! *** En The Stray Cats hebben opnieuw een manier gevonden om u nog een keer hetzelfde te verkopen: de op 27 september te verschijnen Runaway Boys 40th Anniversary Limited Edition Deluxe Box Set bevat een 180 gram vinylversie van hun eerste drie LP’s Stray Cats, Gonna Ball en Rant 'n' Rave "remastered from the original tapes and cut as half-speed masters for dynamic range", een LP met "rare and deleted songs from the archive", een boek van 40 pagina’s met onuitgegeven foto’s, een art print en een Rumble In Brighton... gezelschapsspel *** Al kan dat Stray Cats parasolletje in hun webshop ook tellen *** Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn: op 6 augustus begon de voorverkoop voor het tiende 1940s White Christmas Ball dat plaatsvindt in Boulder, Colorado op gek genoeg niet kerstmis maar sinterklaas, namelijk 7 december. Waarom wij dit evenement vermelden? We zijn er nog nooit geweest maar we willen er dolgraag eens een keertje naar toe want te lijkt ons het gezelligste vintage kerstfeestje, helemaal in de stijl van de film White Christmas uit 1954 die zich afspeelt in 1944 *** Ja, u mag ons gerust sentimentele oude zakken noemen *** Op 8 augustus vond op Tiki Oasis 19 in San Diego een reünie plaats van surf revival pioniers Jon & the Nightriders, aangekondigd als hun "laatste en finale optreden in dit leven" *** Ook op de affiche aldaar: Joey & his Showmen, een surfband die begon in 1961.

ELVIS NIEUWS & GOSSIP

Op 31 augustus wordt op een veiling in het Hard Rock Café van Hollywood de hotrod aangeboden waarmee Elvis reed in 1957 in de film Loving You. De 1929 Ford roadster is steeds in het bezit gebleven van de man die hem in 1937 bouwde, hot rod pionier John Athan, al heeft ie wel tentoon gestaan in het Smithsonian, het Petersen Automotive Museum in Los Angeles en het National Hot Rod Association Museum in Pomona, California. Athan overleed in 2016 en zijn nu 89-jarige weduwe gooit de wagen op de markt. U kan daar ook bieden op drie voertuigen die nog van Elvis zelf zijn geweest: een witte 1973 Lincoln Continental stretch limousine waar Elvis zelf nog mee heeft rondgereden en die hij in 1976 cadeau gaf aan achtergrondzanger JD Sumner, de laatste motor die Elvis kocht, meer bepaald een 1976 Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide, aangeschaft op 11 august 1976 en verkocht drie maanden voor zijn verscheiden, en één van de drie GMC pick-up trucks die hij in 1967 kocht voor zijn Circle G Ranch in Mississippi en die twee jaar later werden terug naar de dealer gingen *** Op 26 juni, de 110de verjaardag van Colonel Parker, onthulde de ElvisMatters fanclub in Breda een herdenkingsbordje in de Wijngaardhof, gelegen tussen de Vlaszak en de Veemarktstraat, die een direct zicht biedt op de plaats waar Parker op 26 juni 1909 werd geboren als Andreas "Dries" van Kuijk. Op 19-jarige emigreerde Van Kuijk illegaal naar Amerika waar hij na talrijke omzwervingen de manager van Elvis werd en in 1997 op 87-jarige leeftijd overleed. Op de plaats waar het bordje werd geplaatst is nu restaurant De Pasta Kantine gevestigd, adres Veemarktstraat 72. De onthulling gebeurde door een neef van Colonel Parker, Ad van Kuijk Jr. In 2009 werd er ook al tijdelijk een oorkonde geplaatst aan de achterzijde van Parker's geboortehuis in afwachting van een definitieve locatie, maar dat idee stierf een stille dood.

15 augustus 2019
ZANGERES SIN ALLEY OVERLEDEN

De eerste promofoto van Sin Alley

Op 7 augustus verscheen op de sociale media het bericht dat Martine Van Hoof was overleden, begin jaren '90 zangeres van de Belgische garagebilly band Sin Alley die in Europa snel een cultreputatie verwierf. Na de vinyl-EP Let's Dance verscheen in 1995 op Count Orlok (NL) de CD Headin' For Vegas, een jaar later gevolgd door de dubbele vinylsingle Detroit 442 met Johnny Zuidhof van Batmobile op drums in een productie van Walter Broes (Seatsniffers/ Walter Broes & the Mercenaries). Sin Alley stierf daarna een stille dood terwijl Martine het roer omgooide met de rockbands AngeliCo en Dashboard Darling. Sin Alley gitarist Ruben Block heeft tot op heden erg veel succes als frontman van de rockband Trigger Finger. Enkele pogingen tot reünies en live comebacks in een nieuwe Sin Alley bezetting liepen faliekant af door interne twisten. Martine Van Hoof was al enkele jaren niet meer muzikaal actief en kampte met psychische en verslavingsproblemen. Een doodsoorzaak werd niet meegedeeld. van Hoof was 48 jaar.
Drie jaar geleden, in augustus 2016, overleed Lenn Dauphin, bassist van de tweede Sin Alley bezetting, aan de gevolgen van een val.

13 juni 2019
DICK RIVERS OVERLEDEN

Op 24 april overleed op de dag van 74ste verjaardag Dick Rivers, oneerbiedig uitgedrukt de nummer 3 van de Franse rock 'n' roll pioniers ná Johnny Hallyday en Eddy Mitchell.
Rivers (echte naam: Hervé Forneri, zijn artiestennaam haalde hij bij Deke Rivers, het personage in 1957 vertolkt door Elvis in de film Loving You) brengt zijn debuutsingle uit in mei 1961 als zanger van Les Chats Sauvages, de eerste van een reeks singles die zoals gebruikelijk in die tijd in Frankrijk voor een deel bestonden uit Franstalige covers van Engelstalige hits zoals En Avant L'amour (I Cannot Find A True Love van Cliff Richard), Ma P'tite Amie Est Vache (Mean Woman Blues van Roy Orbison), Sous Le Ciel Ecossais (When The Girl In Your Arms van Cliff Richard), Est-ce Que Tu Le Sais (What'd I Say van Ray Charles), Laissez-Nous Twister (Twistin' The Night Away van Sam Cooke), Sa Grande Passion (His Latest Flame van Elvis) en C'est Pas Sérieux (Theme For A Dream van Cliff Richard). Zijn beste nummer is de original Twist à Saint-Tropez, géén twist maar Franstalige bijna white rock uit 1961. In september 1962 gaat hij na zeven EP’s en twee 10-inch albums (die in Frankrijk 25 cms heten) met Les Chats Sauvages solo, resulterend in nummers als Voulez-Vous Danser (Do You Want To Dance van Cliff Richard), Mais Oui Baby (Maybe Baby van Buddy Holly) en Tu N'es Plus Là (Blue Bayou van Roy Orbison). Vanaf de jaren '70 zal hij regelmatig op de rock 'n' roll revival kar springen met albums als Dick 'n' Roll (1971), Mississippi Rivers (1976) en Holly Days In Austin (1991). In augustus 1981 neemt hij een reüniealbum op met Les Chats Sauvages getiteld Les Chats Sauvages 1982, zijn laatste grote hit dateert uit 1984 en is de retroballade Nice Baie Des Anges. In zijn 55 jaar omspannende carrière bracht hij 170 singles, 38 EP’s, 33 studioalbums en 3 livealbums uit. Hij was te zien in drie films en schreef twee romans (Complot A Memphis uit 1989 en Texas Blues uit 2001) en vier autobiografieën getiteld Hamburger Pan-Bagnat Rock 'n' Roll Etc (1986), Very Dick (1996), Rock 'n' Roll (2006) en Mister D (2010).


Rivers was nog steeds actief en overleed aan een twee maanden eerder gediagnoserde kanker en ademhalingsproblemen. Johnny Hallyday overleed op 5 december 2017. Eddy Michell zong in 1965 "et s'il n'en reste qu'un, je serai celui-là" - als er slechts één overblijft zal ik dat zijn. Hij moet zich inmiddels eenzaam beginnen voelen...

13 juni 2019
WE GAAN (VOORLOPIG) DOOR !!!

We hebben besloten om een poging te wagen om de site in leven te houden, rekening houdende met beperkingen zoals omschreven in het nieuwsbericht d.d. 29 mei jl., helemaal onderaan deze pagina. De toegang tot alle voorafgaande jaren van de rubriek Big News bllijft vooralsnog gesloten. Jammer, maar het is niet anders...

13 juni 2019
HUELYN DUVALL OVERLEDEN


Nauwelijks hits gescoord in de jaren ’50, beroemd vanaf de jaren ’80: het lot van de op 18 augustus 1939 in Garner, Texas geboren rockabilly Huelyn Duvall. En laat Duvall die roem nu net op zijn minst deels te danken te hebben aan een Nederlander, meer bepaald Cees Klop die in 1983 als eerste Duvall’s fifties opnames opnieuw onder de aandacht bracht met zijn twee White Label LP’s eenvoudigweg getiteld Huelyn Duvall en More Huelyn Duvall. Trivia: Duvall was een van de stemmen die op 23 december 1957 op Tequila van The Champs dat woordje “tequila” roepen! Tot 1960 bracht hij minsten zeven singles uit op labels als Challenge, Sparton, Twinkle, Starfire en Apex, sinds 1962 werkte hij in de computerbusiness, en na zijn herontdekking kwam hij uiteraard gelijk naar Nederland waar hij in 1985 zijn Europese debuut maakte op de 25ste Rockhouse meeting in Eindhoven, affiche die hij deelde met Eddie Bond en Janis Martin. Hij maakte indruk door zijn bijna filmster-achtige looks en zijn fifties nummers als Teen Queen, Comin’ Or Goin’, Juliet, Three Months To Kill, Pucker Paint en het via een omweggetje langs Gene Vincent uiteindelijk door niemand minder dan The Stray Cats op hun eerste LP gecoverde Double Talking Baby zijn sindsdien gevestigde waarden gebleken op rock ‘n’ roll festivals wereldwijd, net als Duvall zelf die voor het laatst optrad in Nederland in 2008 op D-Day in de Amsterdamse Cruise Inn. Daarbij kwam veel nieuw platenwerk met hedendaagse bands als Wildfire Willie & the Ramblers (S). Duvall rockte tot het einde: hij nam recent nog op voor Carlos A. Del Bosque’s CAB label (E) dat een aantal van die nieuwe opnames nog niet uitbracht, dus komt er wellicht binnenkort een memorial album. In april gaf hij omwille van een operatie verstek voor zijn concert op het Good Rockin’ Tonight festival in Attignat (F), een operatie die blijkbaar echt wel nodig was aangezien hij op 15 mei overleed. Huelyn Duvall werd 79 jaar. Zijn recenste nieuwe opnames verschenen op vinylsingle op CAB Records, de beste en recentste retrospectieve van zijn fifties werk is Three Months To Kill op Richard Weize Archives (D).


D-Day 2008: Onze Man op de foto met zijn held Huelyn Duvall

13 juni 2019
ROCK 'N' ROLL NIEUWS

NEDERLANDS NIEUWS

Nieuwe bands, laat ze maar komen: Driftin’ Piano’s bestaat uit niet één maar twéé boogiewoogie pianisten, aangevuld met contrabas en drums, en brengt een repertoire van boogie woogie en rock 'n’ roll met onder andere veel nummers van Jerry Lee Lewis en Fats Domino. De bezetting: Coen Molenschot (drums/zang), Roy Raaijmakers (piano/zang), Leon Oosterbosch (contrabas/zang) en Dick Elsendoorn (piano/zang), wat betekent dat hier veel rockabilly en rock ‘n’ roll ervaring in steekt van onder meer CC Jerome's Jetsetters, The Savoys, Georgina Peach & the Originators en Swing Supply *** En daar is de nieuwe Miss Mary Ann... of in elk geval haar nieuwe vinyl single, uit op het eigen label van haar Ragtime Wranglers, met op de A-kant een cover van de Clyde McPhatter jiver Lover Please gekoppeld aan het zelfgeschreven Beau From Tupelo. Vinylvreters opgelet want het betreft een gelimiteerde uitgave op 500 exemplaren in een Homebrew Records sleeve met een door Chris Wilkinson gerestyled logo, en laat de jacht beginnen want er is ook nog een nòg beperkter aantal geperst op gekleurd vinyl. Miss Mary Ann is daarnaast te gast op de nieuwe CD/ LP van Rimshots frontman John Lewis (GB): op zijn Where Would Rock ’n’ Roll Be zingt Lewis een duet met onze Miss Mary Ann, de ballade Nails In My Head.

BELGISCH NIEUWS

Van Expo 58... With Love: De Brusselse Wereldtentoonstelling van 1958, hét Belgische jaren ’50 symbool bij uitstek, was een toonbeeld van modernisme en vooruitgang na jaren van oorlog en ellende, een droom én een uniek moment in de Belgische geschiedenis. Maar Expo 58 was ook een plek vol romantiek en het decor voor prille en rijpe liefdes: mensen gingen er op huwelijksreis heen of vonden er het liefdesvuur terug, en weer anderen werden er halsoverkop verliefd, soms op iemand uit een heel ander land. Expo-kenner François Van Kerckhoven alias De Mens Met De Grootste Expo 58 Collectie Ter Wereld die reeds verschillende boeken schreef over Expo 58 verzamelde jarenlang verhalen over liefde op de Expo en bracht de mooiste getuigenissen bijeen in zijn nieuwste boek met verhalen vol ontroering en passie die duidelijk maken hoe groot de rol van het toeval kan zijn in een mensenleven, want het feest dat Expo 58 was opende voor veel mensen de deur naar een heel ander leven. Van Expo 58... With Love: Liefde Voor, Tijdens En Na De Wereldtentoonstelling Van 1958 In Brussel verscheen bij uitgeverij Witsand, aanbevolen verkoopssprijs € 24,95. Info: www.witsand.be

Expo 58: een plek vol romantiek

EUROPEES ROCK 'N' ROLL NIEUWS

Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn: Sleazy Records kondigt de affiche aan van de volgende Rockin’ Race Jamboree, traditiegetrouw de eerste weekender van het jaar, die zal lopen van 6 tot 9 februari 2020 onder (hopelijk) het Spaanse lentezonnetje in Torremolinos-Malaga aan de Costa del Sol (tingelingeling tingelingeling) en daar sloeg ons hartje op hol (tingelingeling tingelingeling). De spectaculaire jaren ’80 affiche van dit jaar wordt niet geëvenaard maar er staan wel degelijk een aantal gevestigde waarden van de oude garde tussen als Barrence Whitfield (USA), James Intveld (USA), Dave & Deke Combo (USA), Chuck Mead (USA) van BR5-49, James G. Creighton (GB) van The Shakin’ Pyramids, Paul Ansell’s Number Nine (GB) en The Blue Cats (GB). Top act en originele fifties artiest is de nu 83-jarige ragin’ cajun Doug Kershaw, bekendst als schrijver en originele uitvoerder van de cajun hymne Louisiana Man uit 1961 maar al actief sinds de jaren ’50 samen met zijn broer, de in 2001 aan een hartaanval overleden Rusty Kershaw, met wie hij rockabilly nummers als Hey Mae opnam. Ook opvallend: Charlie Rich Jr., zoon vàn. Uit België komt Moonshine Reunion terug, een Nederlandse band staat er niet tussen. U mag olé roepen op www.facebook.com/rockin.racejamboree ***

25 jaar na datum komt de Life Club (D) terug, de Duitse rock ‘n’ roll club gevestigd in Munderkingen en actief van januari 1989 tot juni 2000, waar wij die toen nog jong waren en niet vies van het rijden van flinke afstanden getuige waren van onder meer Sonny Burgess (1991), Don & Dewey (1992) en Scotty Moore & DJ Fontana (1993). Nu komt de Life Club plots terug uit het niets, zoals het vroeger was maar op een nieuwe locatie, de tot 1670 (!) teruggaande kneipe Kreuz in Obermarchtal, pakweg halfweg tussen Stuttgart en München. Da’s nog steeds heel ver rijden maar het programma is de moeite en Nederlandse bands staan er in hoog aanzien: The Barnstompers speelden er al, in de niet al te verre toekomst gaan ook Lil’ Esther & the Rumble Beat, The Bugalettes, The Haystack Hi-Tones en de comebackende Chessnuts onze oosterburen een rockend poepje laten ruiken. Voor juni 2020 kondigen ze er trouwens reeds een Wild South Weekender aan met onder meer Crazy Cavan & the Rhythm Rockers (GB) en The Badland Slingers. Check het programma op www.facebook.com/LifeClub.rocks

AMERIKAANS NIEUWS

Dale

“Vrienden, Ik wil mijn beslissing aankondigen om na mijn huidige tour te stoppen met toeren buiten de USA. Misschien kom ik nog over voor eenmalige festivals maar na 20 jaar moet ik me neerleggen bij het feit dat het er niet gemakkelijker of beter betaald op wordt. Je kan niet hetzelfde blijven doen en een ander resultaat verwachten. Ik wil al mijn Europese, Engelse, Schotse, Ierse, Scandinavische en Australische fans bedanken die me al die jaren gesteund hebben. Nogmaals, misschien zal er links of rechts een festival zijn dat ons wil overvliegen, maar onafgezien daarvan kijk ik er naar uit om jullie allemaal aan de andere kant van de plas in Texas of Memphis te zien. Ik ga me toeleggen op de Ameripolitan Awards en de exposure van het zeer getalenteerd opkomend talent zodat zij kunnen blijven toeren en net zoals ik hun boterham kunnen verdienen in deze maffe business. Ik voel me goed bij deze beslissing en stop er geenszins mee. Have bus, will travel. Dale Watson speelde afgelopen weekend nog op in Nederland en België. Als je onze agenda Be There in de gaten houdt ben je er misschien wel bijgeweest...

29 mei 2019
EEN NOODGEDWONGEN STOP VOOR BOPPIN’ AROUND ?

De (digitale) wereld is veranderd. De mogelijkheden zijn eindeloos en daar maken we dankbaar gebruik van. Toen we in 1993 met ons gedrukte magazine begonnen hadden we er geen idee van dat we anno 2019 nog zouden bestaan, zij het in een hele andere vorm.

Alle teksten schrijven we uiteraard helemaal zelf, maar – eerlijk is eerlijk – we ontkomen er als hobbyisten niet aan om zo nu en dan een fotootje van internet te plukken. Maar zoals gezegd, de digitale wereld is veranderd en de rechthebbenden van welk illustratiemateriaal dan ook hebben vele mogelijkheden om hun content op internet op te sporen en dit doen zij dan ook, met alle gevolgen van dien. We ontvingen recentelijk inmiddels al verschillende schikkingsvoorstellen om maar even enkele honderden euro’s te betalen.

Zeker, de rechthebbenden hebben een punt als zij hun werk willen beschermen. Dit heeft echter wel tot gevolg dat het voortbestaan van een niet-commerciële, belangeloze site als Boppin’ Around in gevaar komt. Immers, wie gaat er heden ten dage nog lappen tekst op internet doornemen zonder illustratiemateriaal? Natuurlijk zouden we zelf voor extra fotomateriaal kunnen zorgen, maar we doen dit nog altijd als hobby naast ons werk en gezinsleven. Niet te doen dus.
Op dit moment beraden we ons op het voortbestaan van Boppin’ Around. Voor nu hebben we de toegang tot onze populaire rubriek Big News stopgezet (edit 9 juni 2019: de content van de rubriek van vòòr deze datum). Je zult begrijpen dat het ons allemaal niet waard is om ons persoonlijke financiële problemen op de hals te gaan halen…